Kloster Machern.

24/08/2020

Evelien voert Maarten naar Trier, voor een vijf uur durende treinrit, terug naar België. Wij springen opnieuw op de fiets, bestemming: Kloster Machern, 15 km van Traben-Trarbach.

In Rachtig willen we een koffie drinken in de Kaffeemühle. Hier nemen ze de Corona-maatregelen erg au sérieux: handen ontsmetten vooraleer het terras - in openlucht - te betreden EN wachten tot iemand een tafeltje komt aanwijzen. Binnen is verboden gebied!

Het vroegere cisterciënzer klooster Machern - voor vrouwen - werd in 1802 door Napoleon gesloten en ... zou nooit meer als klooster dienst doen. Tweehonderd jaar lang werden de gebouwen door de lokale boeren gebruikt als schuren en/of om vee te stallen. Tot in 1969 een rijke wijnbouwer de hele boel opkocht en restaureerde. Hoewel ... ‘t is nu vooral een zeer commerciële bedoening met een restaurant, een wijnbar en wijnwinkel, een kelder waar olie, digestieven en wijn worden verkocht, een brouwerij - voor bezoek gesloten wegens Corona. Er is een speelgoed- en ikonenmuseum - eigenaardige combinatie. Veel foto’s van spelende kinderen uit lang vervlogen tijden. En ... staatsiefoto’s van koningin Astrid en koning Leopold III van Duitsland. Wat hebben die in hemelsnaam met dit klooster te maken? We kopen een flesje Dornfelder Trocken 2019 (6,5 €) voor vanavond. 

Kloster Machern, Moezel
Kloster Machern, Moezel
Kloster Machern, Moezel
Kloster Machern, Moezel
Allemaal leuk als fiets-uitstapje en om van de omgeving te genieten maar geen omweg waard! Op de terugweg, langs de linkeroever in de buurt van Erden ligt een piepkleine archeologische site: Romeins!

Erden, Moezel
Moezel bij Erden

Terug in Traben. Aperitiefje gaan drinken in Traben (Riesling Sekt en Riesling Trocken) om de dag af te sluiten en de avond goed in te zetten.